Megjelent a WordPress 4.9.6, amely már tartalmaz néhány új funkciót és összesen 95 frissítést, ami segíthet GDPR kompatibilissé tenni az oldalunkat.

Apró, mégis rendkívül fontos változás, hogy a blogcikkek alatti komment ablaknál megjelent egy bepipálható mező a regisztráció nélkül posztolók számára, akik itt kérhetik az adataik tárolását a legközelebbi posztoláshoz.
A WP admin felületére fölkerült egy Adatvédelmi oldal menüpont, ahol minden oldal tulajdonos, elkészítheti a saját adatkezelési nyilatkozatát, ami aztán automatikusan megjelenik a belépési és regisztrációs felületeken. A helyes adatkezelési nyilatkozat elkészítéséhez sorra ellenőrizni kell minden, az oldal által használt plugint, hiszen ezek is gyűjthetnek, kezelhetnek adatokat. A pluginok ellenőrzésére a WP csapata készített nekünk egy listát, a legfontosabb szempontokról.
Az adatkezelés átláthatóságának támogatására, teljes adatexportot és adattölést tesz lehetővé az új felület a felhasználók számára. Adattörlés esetén az ígérik, hogy az adott felhasználó adatait a kapcsolódó pluginokból is törli a rendszer.

Te frissítetted már?

 

Forrás: WordPress